RUȘII AU ATACAT UCRAINA CU PESTE 100 DE RACHETE, DIN AER ȘI DE PE MARE

Ucraina a anunţat un nou atac cu rachete al Rusiei joi dimineaţă, după ce mai multe explozii au fost auzite în diverse oraşe, autorităţile spunînd că a fost vorba de acţiuni ale sistemelor de apărare antiaeriană pentru doborîrea de rachete, relatează The Guardian.

Unul dintre principalii consilieri ai preşedintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a susținut pe Twitter că peste 120 de rachete au fost lansate în Ucraina în această dimineață de Rusia, cu scopul de a distruge infrastructura critică și de a ucide civili în masă. Așteptăm noi propuneri din partea "acționarilor păcii" pentru "reglementarea pașnică" și "garanțiile de securitate pentru Federația Rusă", a adăugat el, ironic.

Ihor Terekhov, primarul din Harkov, a scris pe Telegram că s-au produs "o serie de explozii în oraș" și că urmează să se constate care au fost obiectivele lovite și dacă sînt victime. 

Conform unui corespondent al Reuters şi unor relatări din media locale, au fost auzite explozii în Kiev, Jîtomir şi Odesa.

Au fost anunţate întreruperi ale alimentării cu electricitate în regiunile Odesa şi Dnepropetrovsk, pentru a minimaliza potenţialele pagube ale infrastructurii energetice.

Maksym Marchenko, guvernatorul Odesei, a transmis pe Telegram că apărarea antiaeriană ucraineană a doborît 21 de rachete care fuseseră lansate asupra regiunii.

La rîndul său, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a transmis pe Telegram că pînă acum, două persoane au fost salvate dintr-o casă avariată și au fost internate în spital. Salvatorii continuă operațiunile de căutare a supraviețuitorilor.

O mașină parcată pe o stradă în centru a fost avariată de resturile unei rachete.

Sursa: digi24.ro