RUȘII AU ATACAT DIN NOU CU DRONE KAMIKAZE

Armata ucraineană a respins 81 de atacuri rusești în ultimele 24 de ore în nord-estul și estul Ucrainei, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei în actualizarea sa de dimineață pe 27 februarie, potrivit The Kyiv Independent.

Totodată, 14 drone kamikaze au fost lansate de forțele rusești din direcția nord, dintre care 11 au fost distruse de apărarea aeriană a Ucrainei, mai notează Statul Major al Forțelor Armate ale Kievului.

 

Doi morți și trei răniți după atacul rusesc cu drone

Două persoane au fost ucise şi trei au fost rănite la Hmelniţki, în vestul Ucrainei, după un atac rusesc ce a implicat mai mult de zece drone de luptă de fabricaţie iraniană, în noaptea de duminică spre luni, au anunţat autorităţile ucrainene, informează Agerpres. 

Una dintre persoanele decedate era un membru al echipelor de salvare ucis în timpul serviciului, a precizat primarul oraşului Hmelniţki, Oleksandr Simcişîn pe Telegram, informînd cu privire la "imobile avariate" de aceste atacuri.

La scurt timp, guvernatorul regiunii Hmelniţki, Serghi Gamalii, a anunţat că un al doilea salvator a murit din cauza rănilor la spital. 

Gamalii a informat totodată că au avut loc trei bombardamente în timpul nopţii asupra oraşului eponim, centru regional situat la circa 350 de kilometri sud-vest de Kiev şi care avea 275.000 de locuitori înainte de invazia rusă lansată acum un an.

Sursa: digi24.ro