RUDELE LUI VLAD FILAT: "AVEM TOATE MOTIVELE SA CREDEM CA VIATA LUI ESTE PUSA IN PERICOL IAR"

Un apel către organizațiile drepturilor omului a fost adresat de rudele deputatului Vlad Filat, ex-Premier, menționînd că viața politicianului este pusă din nou în pericol.

Rudele lui Vlad Filat vin cu mai multe precizări, în contextul publicării unor imagini cu condițiile în care se află deputatul în prezent:

„Toate lucrurie din imagini (începînd cu farfuriile, servetele şi terminînd cu televizorul) au fost puse la dispoziţie de către rude. Mai mult, tot cu ajutorul rudelor, au fost reparate două celule. (Iniţial, acestea arătau exact ca pozele cu care se face comparaţia) În una dintre ele, se află acum Vlad Filat. Mulţumim administraţiei Penitenciarului nr. 13 că au acceptat ajutorul financiar pus la dispoziţie de rudele lui Vlad Filat, în condiţiile în care instituţia nu este în stare să asigure nici cele mai minime condiţii umane.

Este absolut revoltător însă că administraţia Penitenciarului a permis ca aceste fotografii să fie făcute. Este în primul rînd o încălcare la viaţa privată.

Concluzia pe care o facem este că, în lipsa lui Vlad Filat, oricine poate intra în celulă fără ca el să fie informat. Dacă acest lucru se întîmplă, avem toate motivele să credem că viaţa lui Vlad Filat este pusa în pericol iar, în lipsa lui, în celulă i s-ar putea pune droguri, telefoane mobile sau substanţe care i-ar pune în pericol viaţa.

Cerem instituţiilor pentru apărarea drepturilor omului să ia atitudine faţă de caz. Vă mulţumim”.

Cristina PENDEA (tribuna.md)