RONALDO, MESSI ŞI NEUER, FINALIŞTII ANCHETEI BALONUL DE AUR

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid), deţinătorul trofeului, atacantul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) şi portarul german Manuel Neuer (Bayern München) sînt cei trei finalişti ai anchetei pentru "Balonul de Aur" 2014, trofeu care va fi decernat pe 12 ianuarie, la Zurich, au anunţat, luni, co-organizatorii FIFA (Federaţia Internaţională de Fotbal) şi France Football.

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, marii rivali din La Liga, au cucerit ultimele şase Baloane de Aur, iar Neuer a fost unul dintre artizanii cîştigării Cupei Mondiale de către Germania.

CR7, care şi-a adjudecat trofeul de două ori (2008 şi 2013), este mare favorit şi la ediţia din acest an, după ce a stabilit un nou record e goluri într-un sezon al Ligii Campionilor (17), în primăvară.

Messi este singurul jucător care a cîştigat Balonul de Aur de patru ori, recompensa individuală supremă din fotbal. Însă, el vine după un sezon în care nu a cîştigat niciun titlu major, pierzînd finala CM 2014 în faţa Germaniei, în timp ce Ronaldo şi-a adjudecat trofeul Champions League cu Real Madrid.

Un singur portar, Lev Iaşin (URSS), a cîştigat Balonul de Aur, în 1963.

 

Cristiano Ronaldo este mai complet, dar Messi are magie

Ronaldinho: Cristiano Ronaldo este mai complet, dar Messi are magie

Fostul internaţional brazilian Ronaldinho a recunoscut că preferatul său dintre cei trei pretendenţi la cîştigarea trofeului "Balonul de Aur" în acest an este starul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), datorită "magiei" prezente în jocul său.

Federaţia internaţională de fotbal a anunţat luni numele celor trei finalişti în ancheta pentru desemnarea cîştigătorului "Balonului de Aur 2014", alături de Lionel Messi în cursă aflîndu-se portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi germanul Manuel Neuer (Bayern München).

Chestionat de un post mexican de radio în legătură cu acest subiect, Ronaldinho a precizat că Ronaldo "este mai complet, însă Messi are magie", exprimîndu-şi astfel preferinţa faţă de fostul său coechipier de la Barça.

Sursa: romaniansoccer.ro