Rigoare britanică: scenariul înmormîntării Regelui Charles al III-lea a fost deja întocmit

Palatul Buckingham a început să pregătească aranjamentele pentru înmormîntarea Regelui Charles al III-lea, în urma diagnosticului sever primit de monarhul britanic recent, conform informațiilor furnizate de Geo News.

Conform unei surse din Palatul Buckingham, planurile pentru funeraliile Regelui Charles al III-lea sunt deja stabilite, după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer în luna Ianuarie. Potrivit surselor, cortegiul său funerar va fi cunoscut sub numele de „Operațiunea Menai Bridge“, în onoarea primului pod din fier suspendat din Anglesey, Țara Galilor.

Ceremonia funerară a mamei sale, Regina Elisabeta, a fost denumită „Operațiunea London Bridge“.

După ce monarhul britanic a fost diagnosticat cu boala gravă, cancer, membri ai familiei regale au dezvăluit mai multe detalii despre planurile de înmormîntare ale lui Charles, care sunt considerate "priorități oportune". "Unii cred că boala de cancer a lui Charles este mai gravă decît se spune", au afirmat aceștia.

Potrivit informațiilor furnizate de un insider, ”Operațiunea Menai Bridge“ include transferul corpului lui Charles din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Nouă zile mai tîrziu, va avea loc înmormîntarea oficială în cavoul regal de la Castelul Windsor

„Totul va fi organizat cu fastul cuvenit unui monarh britanic“, a adăugat sursa.

Planurile de înmormîntare survin în contextul în care Regelui i s-ar fi estimat doar doi ani de viață. Regele Charles este mult mai bolnav decît indică informațiile furnizate de Palat și, pur și simplu, nu mai este în stare să își îndeplinească responsabilitățile față de familie, interesele Coroanei și să îndeplinească sarcinile de zi cu zi“, a dezvăluit o altă sursă.

De asemenea, Prințesa Kate, soția Prințului William, se confruntă cu cancer. ”În Ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra, iar inițial s-a crezut că afecțiunea mea era necanceroasă. (...) Operația a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au arătat prezența cancerului. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o cură de chimioterapie preventivă și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament”, a declarat Catherine, în vîrstă de 42 de ani, care este căsătorită cu moștenitorul tronului britanic, Prințul William.