REVISTA „NAŞE POKOLENIE” A DECERNAT PREMIILE PENTRU ANUL 2013

Revista literară „Naşe Pokolenie” („Generaţia Noastră”), editată în limba rusă, a decernat pe 12 decembrie, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, premiile pentru cei mai buni autori ai anului de limbă rusă.

În discursul său, redactorul-şef al revistei, scriitorul Gheorghi Kaiurov, a amintit că gala premiilor se află la ediţia a V-a şi e organizată anual, de la apariţia primului număr.

Pe parcursul celor cinci ani, a precizat el, în revistă au apărut peste 3000 de texte literare, semnate de către peste 600 de autori din Republica Moldova, Federaţia Rusă, Franţa, Bulgaria, Israel şi din multe alte ţări unde locuiesc scriitori de limbă rusă.

Premiile „Autorul anului” au fost acordate la mai multe capitole: proză, poezie, schiţă şi traduceri. Premiul pentru proză l-a obţinut Natalia Garms pentru povestirea „De cîţi bărbaţi e nevoie, pentru ca…”, iar de cel de poezie – Ana Kozîrina. Andrei Rostovţev a luat premiul pentru traduceri de sonete, iar Nicolae Elenin – premiul pentru schiţa „Prima vînătoare”.

Juriul a mai acordat şi alte premii. Astfel, postul de radio Europa Liberă a intrat în posesia premiului pentru mass-media, iar Biblioteca municipală „Eugen Coşeriu” din Bălţi – premiul pentru cea mai bună bibliotecă. Cristina Pînzari de la Liceul „A. Russo” din Chişinău a luat premiul pentru cel mai inovator profesor, iar Liceuluii „Vasil Levski” i-a revenit premiul pentru cel mai bun liceu.

Premiile au fost acordate cu sprijinul Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău şi a postului de radio „Avtoradio”.

Sursa: Moldpres