„REUNIUNEA TEATRELOR NATIONALE”

Patru teatre din România şi o instituţie teatrală din Republica Moldova îşi vor prezenta spectacolele la Chişinău, în perioada 17-27 septembrie, în cadrul unui festival, cu genericul „Reuniunea teatrelor naţionale”.

La eveniment vor participa Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, care va prezenta piesa „Aşteptîndu-l pe Godot” de S. Beckett, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, cu spectacolele „O furtună” de W. Shakespeare, „Spargerea” de Răzvan Petrescu, „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale.

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” de la Iaşi va veni în faţa publicului chişinăuian cu piesa „Colivia” de Georges Feydeau şi spectacolul „Vizita bătrînei doamne” de Friedrich Durrenmatt.

Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti va aduce pe scena festivalului spectacolele „20 de ani în Siberia” de Aniţa Nandriş-Cudla, "Dumnezeu se îmbracă de la second hand” de Iulian Margu, „ActOrchestra” de Horia Suru.

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău va prezenta piesa „Casa de pe graniţă” de Slawomir Mrozek şi spectacolul „Filumena Marturano sau divorţ în stil italian” de Eduardo De Filippo.

O secţiune aparte a evenimentului o constituie audiţiile de spectacole radio, montate la Teatrul Naţional Radiofonic de la Bucureşti.

Festivalul va fi găzduit de Teatrul Naţional „M. Eminescu” din capitală, care în premieră va prezenta joi, 17 septembrie, piesa „Casa de pe graniţă” de Slawomir Mrozek. Vineri actori ai Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu vor ieşi în scenă cu „Aşteptîndu-l pe Godot” Samuel Beckett. Începutul spectacolelor - ora 18.30.