REPUBLICA MOLDOVA MARCHEAZA 31 DE ANI DE INDEPENDENTA

Republica Moldova marchează astăzi 31 de ani de la proclamarea Independenței, votată de către Parlament pe 27 august 1991.

Sărbătoarea va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, după care conducerea țării va participa la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”, care va începe cu discursul președintelui Maia Sandu.

De asemenea, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua: orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidențială, orchestra MAI, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocîrlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț.

Pe lîngă spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!”, manifestarea va cuprinde și uvertura „Gînduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”. Programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare în Piața Marii Adunări Naționale. Iar seara, cu începere la ora 18.00, pe scena din centrul capitalei vor cînta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub & Frații Advahov și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.

Evenimente dedicate Zilei Independenței vor avea loc în toate localitățile din țară.

Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată de Parlament la 27 august 1991.

Sursa: Moldpres