RENATO USATII SI-A DAT DEMISIA DIN FUNCTIA DE PRIMAR DE BALTI

Primarul orașului Bălți Renato Usatîi și-a dat demisia din funcție cu puțin timp în urmă. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă în cadrul unui live pe Facebook.

Liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI”, care a suferit o înfrîngere zdrobitoare la alegerile parlamentare, a anunțat că își dă demisia din funcția de primar al municipiului Bălți.

Renato Usatîi a explicat că a luat decizia de a renunța la funcție, avînd în vedere că la alegerile parlamentare formațiunea sa a acumulat foarte puțin în municipiul în care este primar.

Blocul său a acumulat la Bălți doar 22,69%, clasîndu-se pe locul trei după Blocul Comuniștilor și Socialiștilor care au obținut 40,17% și Partidul Acțiune și Solidaritate care a acumulat 27,34%.

„Voi știți că eu m-am ocupat de oraș, dar locuitorii orașului au arătat că nu-și doresc asta, ci își doresc politică. (...) Orice politician trebuie să respecte opinia oamenilor”, a spus Usatîi.

Mai mult, Renato Usatîi a anunțat că va renunța și la funcția de președinte de partid.

„Voi discuta cu colegii să alegem alt președinte”, a spus politicianul.

Precizăm că în 2019 Renato Usatîi a obținut o victorie vertiginoasă în cadrul alegerilor locale. El a devenit primar după ce a acumulat 62% din voturi. 

Duminică, 11 iulie, au avut loc alegeri parlamentare anticipate în Moldova. Participarea la vot a fost de 48,41% (1.477.574 persoane).

După numărarea tuturor voturilor, Partidul Acțiune și Solidaritate deține majoritatea în noul Parlament:

  1. Partidul Acțiune și Solidaritate - 52,80%
  2. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 27,17%
  3. Partidul Politic „ȘOR” - 5,74%.

Restul concurenților nu depășesc pragul necesar pentru intrarea în parlament.

Sursa: sputnik.md