Regina Elisabeta a II-a nu are astimpar si ii pune pe jar pe medici

După ce medicii i-au recomandat să ia o pauză de la îndatoririle oficiale și să se odihnească încă două săptămîni, Regina Elisabeta a II-a a fost fotografiată Luni conducîndu-și una dintre mașini pe proprietatea sa de la Castelul Windsor, scrie Reuters.

Fotografiile apărute în numeroase publicații britanice o arată pe Regina Marii Britanii, în vîrstă de 95 de ani, cu batic și ochelari de soare la volanul unui Jaguar, una dintre mașinile ei.

În urmă cu zece zile, Elisabeta a II-a a fost nevoită să petreacă o noapte în spital pentru o problemă de sănătate neprecizată, fără legătură cu Covid-19, prima sa internare după mai mulți ani.

Medicii i-au recomandat Reginei Elisabeta a II-a să se odihnească încă două săptămîni și acesta este motivul pentru care nu va face vizite oficiale în această perioadă, a anunțat Palatul Buckingham. Palatul a precizat că Regina, în vîrstă de 95 de ani, ar putea îndeplini totuși unele sarcini ușoare în această perioadă, de pildă să acorde audiențe virtuale.

Una dintre participările pe care le-a anulat a fost la recepția ce marca deschiderea summitului ONU privind schimbările climatice COP26.

Regina, cunoscută pentru starea ei bună de sănătate, a ținut cîteva audiențe virtuale prin transmisii video în ultimele zile în care părea într-o bună dispoziție, iar premierul Boris Johnson a spus că a vorbit cu ea săptămîna trecută, cînd era ”într-o formă foarte bună”.

JIM MEN 16.11.2021 - 09:35

The UN Human Rights Office was mandated in June 2020 by Human Rights Council resolution 43/1 – in the wake of the murder of George Floyd in the United States – to produce a comprehensive report on systemic racism, violations of international human rights law against Africans and people of African descent by law enforcement agencies, government responses to anti-racism peaceful protests, as well as accountability and redress for victims. #racial discrimination #George Floyd #Black lives matter #African-American https://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=27218&LangID=E