Regele Charles al III-lea îi oferă titlul de Regină soției sale, Camilla, în pofida dorinței mamei sale

Regele Charles al III-lea ignoră dorința mamei sale și îi oferă titlul de Regină soției sale, Camilla. Această schimbare va avea loc după încoronarea Regelui Charles în luna Mai.

Citînd surse anonime, Daily Mail arată că soția Regelui Charles, Camilla, va renunța la titlul de consoartă pentru anumite angajamente.

Noul nume al fostei ducese de Cornwall ar putea fi însă văzut ca o diversiune față de dorințele regretatei Regine, notează Mediafax.

În Februarie 2022, Regina Elisabeta și-a scris dorințele pentru Camilla într-o scrisoare, în care spunea: "Iar cînd, la împlinirea timpului, fiul meu Charles va deveni Rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale, Camilla, același sprijin pe care mi l-ați acordat mie; este dorința mea sinceră ca, atunci cînd va veni timpul, Camilla să fie cunoscută sub numele de Regină consoartă, în timp ce își va continua serviciu loial".

Dar acum se pare că ar putea exista o divergență față de această dorință exactă. Inclusiv una dintre organizațiile caritabile ale Camillei, Camera de lectură a ducesei de Cornwall, a suferit un rebranding și va fi cunoscută sub numele de Camera de lectură a Reginei.

Sursa a declarat pentru publicație: "Există o opinie în Palat că Regina consoartă ar fi dificilă și ar fi mai simplu să fie cunoscută (Camilla; n. r.) doar ca Regină, la momentul potrivit."

Cuplul va fi încoronat pe 6 Mai, la Westminster Abbey, Londra.