Reactia PSRM la protestul de Duminica

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată nedumerit de protestul organizat Duminică, 6 Decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, la îndemnul Președintelui ales, Maia Sandu. Într-un comunicat de presă, socialiștii menționează că organizatorii au sfidat normele anti-pandemice, dar și logica bunului simț. Totodată, PSRM a chemat partidele din Legislativ la dialog, în vederea declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

Din comunicatul de presă al PSRM: „Politicienii care au criticat guvernarea zi de zi pentru numărul mare, în creștere de cazuri pozitive COVID-19, au călcat în picioare regula privind interzicerea manifestațiilor cu un număr mai mare de 50 de persoane. În consecință, amplificarea crizei pandemice este pe seama organizatorilor acțiunii de masă.”

În același timp, PSRM constată o lipsă de coerență în cerințele manifestanților. În timp ce unii au cerut unirea cu România și au îndemnat cetățenii să participe activ la alegerile parlamentare din țara vecină, alții au solicitat ajutor pentru fermieri, intensificarea luptei cu corupția sau au scandat demisia Guvernului și alegeri parlamentare anticipate. Socialiștii au atras atenția că printre protestatari au fost politicieni care au condus țara în ultimii ani.

„Printre participanții la manifestație, au fost exact cei care au condus Republica Moldova în ultimii zece ani, perioadă cînd a fost capturat statul, a fost furat miliardul și aeroportul, s-au înregistrat o sumedenie de ilegalități. Cetățenii nu pot înțelege cum astfel de politicieni ca Pavel Filip, Andrian Candu, Dorin Chirtoacă și alții care au furat acest stat din 2010 să îmbrace haina așa-numiților luptători cu mafia și să scandeze lozinci anti-corupție. Aceasta este ipocrizie curată.”

Totodată, PSRM a chemat repetat fracțiunile parlamentare la dialog pentru a decide pașii pentru organizarea scrutinului anticipat.

Sursa: a-tv.md