Razboiul Rusiei cu Republica Moldova

Antieuropenii vor ”reîntregirea Țării” printr-o alianță împotriva Ucrainei

Mihai CONȚIU

Actuala masacrare a poporului ucrainean de către ”poporul rus eliberator” este un test dur și pentru absolut toți politicienii moldoveni, nu doar pentru cei occidentali. Ca o regulă, triumful populismului este inevitabil, mai ales în Țări ca Republica Moldova. Spectrul foamei, adică incontrolabila creștere a prețurilor, este arma cea mai eficientă a politicienilor populiști care vor să cîștige Puterea. În situații ca cele pe care le trăim astăzi, populiștii cer demisii ale Guvernelor ori alegeri anticipate, promițînd că s-ar descurca mai bine, ceea ce este o minciună grosolană.

Problema creșterii prețurilor nu este doar a Republicii Moldova, ci a tuturor Statelor lumii. Singura diferență e aceea că, spre deosebire de o serie de Țări africane, în Republica Moldova, Stat candidat la integrarea în UE, nu se va muri de foame. Chiar și dacă nu avea acest statut, moldovenii tot n-ar fi murit de foame. Indiferent de guvernările de la Chișinău, UE, aceeași Românie și SUA au ajutat masiv Statul Republica Moldova să facă față tuturor greutăților.

Alta ar fi fost realitatea dacă, acum, Țara ar fi fost guvernată de către cei care astăzi cer demisia Guvernului și alegeri anticipate. Cu PSRM, PCRM și Partidul Șor la guvernare, în Republica Moldova chiar că ar fi fost un haos social și politic de dimensiunile Apocalipsei. S-ar fi întîmplat asta deoarece aceste forțe politice ar fi poziționat Țara împotriva întregului Occident și a Ucrainei, iar asta printr-o alianță angajată cu Rusia.

Astfel, Republica Moldova s-ar fi ”transnistrizat”, ar fi făcut un front comun cu regiunea transnistreană împotriva Ucrainei. În felul acesta ar fi înțeles ei ”reunificarea Țării”! Abia într-o astfel de perspectivă sinistră de antioccidentalism am fi avut de-a face cu o foamete cum numai Rușii știu s-o provoace. Rusia nu ajută umanitar pe nimeni, așa cum face Occidentul, Rusia vrea supunere absolută din partea popoarelor pe care le subjugă mult mai eficient dacă sunt ”înfometate patriotic”.    

Prin urmare, forțele revanșarde de stînga acuză un fals spectru al foamei invocînd o realitate existentă – scumpirea prețului la gazele rusești! Problema gazelor e și una europeană, dar nu imposibil de rezolvat, chiar dacă prețurile vor fi mai mari. În cazul Republicii Moldova, gazele nu trebuie să fie neapărat rusești, ca să asigure cu ele și regimul separatist de la Tiraspol. România a venit deja cu soluția aprovizionării cu gaze a Republicii Moldova:

Aflat Joi, 7 Iulie, la Atena, premierul României, Nicolae Ciucă, a salutat finalizarea interconectorului între Grecia şi Bulgaria, important pentru reţeaua de transport de gaze către Europa. Ciucă a precizat că pe lîngă aprovizionarea cu gaze a României şi Bulgariei, acum poate fi asigurată și aprovizionarea cu gaze a partenerilor estici Ucraina şi Republica Moldova, dar și celelalte ţări care se află pe diagrama de distribuţie a acestei reţele de gaze.

O mare problemă a Republicii Moldova constă în aceea că este încolțită moscovit din interior prin intermediul PSRM, PCRM și Partidul Șor, prin liderii găgăuzi și ”eterna” Transnistrie. Liderii PSRM, PCRM și Partidului Șor, în special, exploatează la sînge panica moldovenilor în fața creșterilor inevitabile ale prețurilor la produse. În realitate, prin asta, acești politicieni îi atrag pe moldoveni într-un joc pro-rusesc sinistru. Deși Occidentul i-a ajutat și îi sprijină permanent pe moldoveni, cei mai mulți dintre ei, dezinformați, ignoranți ori ”cumpărați politic”, privesc spre Rusia nu ca spre un Iad, așa cum este în realitate, ci ca spre ”un salvator”. Așa îi învață Dodon, Voronin și Șor și ei îi cred!

Este cu putință acest lucru deoarece guvernanții pro-europeni nu au luat destul de în serios aceste pericole. Au fost motivați suficient și nu-i tîrziu nici acum ca, tot cu bani europeni (au mai existat astfel de finanțări!), să înființeze un Departament al Guvernului de informare europeană a tuturor moldovenilor, iar asta în regim de urgență!!!

În pofida invaziei în Ucraina, Moscova nu a uitat de Republica Moldova. Sîmbătă, 9 Iulie, primii ”deputați” din așa-zisul legislativ transnistrean, printre care și primul ”președinte” Igor Smirnov, i-au trimis o scrisoare lui Vladimir Putin, prin care îi cer ajutor la rezolvarea problemei privind activitatea ”consulatului rus” de la Tiraspol. În scrisoarea semnată de Igor Smirnov, se notează că peste 220.000 de cetăţeni ruşi locuiesc în Transnistria, iar zeci de mii nu își pot reînnoi pașapoartele sau nu pot rezolva alte probleme.

Așa cum mai notam, ne putem aștepta și la scrisori adresate lui Putin de către ”organizații obștești” și politicienii amintiți, în care să i se plîngă că guvernanții pro-europeni aliați Occidentului ”încalcă grav drepturile minorităților rusofile”, inclusiv cei din Taraclia, care ar trebui să îi ia drept pildă pe bulgarii europeni, ori găgăuzii, care ar trebui să fie mai apropiați afectiv de turci, nu de cotropitorii ruși.

În plus, și contextul războiului din Ucraina, controlată sau nu, cel mai probabil da, panica între moldoveni se poate instala și prin repetatele și multiplele alerte false cu bombe. Inamicii interni și externi ai Statului au nevoie de cît mai mulți moldoveni înspăimîntați de pericole uriașe, iar asta pentru că astfel îi pot ațîța și controla în gînditele lor acțiuni criminale și antinaționale! Înțelegeți ce alternativă periculoasă pentru Țară reprezintă acum această stîngă politică neo-stalinistă în frunte cu Putin pe post de ”eliberator”?

Războiul declanșat împotriva Republicii Moldova de către Rusia, în anii 1991-1992, continuă și prin dușmanii interni, locali, cei amintiți mai sus, ai moldovenilor. Sfîrșitul acestui război depinde fundamental de cum se va finaliza cel din Ucraina! Numai o Ucraină biruitoare poate garanta independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova! Doar o Ucraină victorioasă ne poate garanta ”descălțarea” Transnistriei de cizmele rusești pline de noroi și sînge nevinovat!