RAPORTUL PRIVIND PRACTICAREA TORTURII DE CĂTRE CIA VA FI PUBLICAT DE O EDITURĂ DIN NEW YORK

Raportul Senatului SUA privind practicarea torturii de către Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) va fi publicat de o editură din New York, Melville House, şi va fi disponibil în librării din 30 decembrie la preţul de 16,95 de dolari, a anunţat joi editura, relatează AFP.

Raportul, făcut public marţi, este «probabil documentul guvernamental cel mai important din generaţia noastră şi chiar cel mai semnificativ din istoria democraţiei noastre», a indicat într-un comunicat Dennis Johnson, cofondator al editurii din Brooklyn.

«Este de datoria noastră de a oferi acestui raport o audienţă cît mai mare", a adăugat reprezentantul editurii, care şi-a exprimat temerea că, odată cu sosirea perioadei de sărbători, raportul ar putea ieşi din atenţia presei.

Raportul Senatului descrie metodele de interogare violente, dar şi ineficiente care au fost practicate de către CIA după atentatele din 2001.

Cartea, care va avea 480 de pagini şi un prim tiraj de 50.000 de exemplare, va fi de asemenea disponibilă în format PDF şi ca e-book.

Editura Melville House a fost înfiinţată după 11 septembrie 2001 pentru a publica texte compuse după atentate şi pentru a face cunoscut ceea ce se întîmpla în timpul administraţiei lui George W. Bush, potrivit comunicatului.

Sursa: Agerpres