PUTIN PROVOACA WASHINGTON-UL

„Situaţia, care se crează acum în lume devine imposibilă”, a spus preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la Adunarea generală ONU.

Pe 28 septembrie, lumea a văzut diferenţa dintre Rusia şi Statele Unite. Abordarea lui Putin s-a bazat pe analiză şi realism, pe cînd abordarea lui Obama – pe laudă şi minciună, iar rezervele acestei minciuni se epuizează văzînd cu ochii.

Spunînd adevărul în epoca minciunii totale, Putin a făcut un pas revoluţionar. Arătînd lumii asasinatele în masă, haosul şi distrugerile care au fost aduse de Washington în Orientul apropiat, Africa de Nord şi Ucraina, dar şi forţele extremiste jihadiste, care s-au fortificat, Putin a întrebat SUA: „Voi măcar acum înţelegeţi ce aţi făcut?”

Această întrebare aminteşte de cea a senatorului Joseph Welch către senatorul Joseph McCarthy: „Chiar nu aveţi nici o picătură de onestitate?!”. Politologii consideră că anume atunci a apus cariera lui Joseph McCarthy.

Este posibil ca întrebarea lui Putin să aibă acelaşi efect şi va semnifica începutul sfîrşitului epocii în care lumea este condusă de „excepţionalismul american”. Dacă asta se va întîmpla, ar însemna că Putin a început o revoluţie care va pune capăt subordonării internaţionale faţă de Washington.

Putin a pus accentul pe legalitatea intervenţiei ruse în Siria, la care a recurs ca solicitare a guvernului sirian. El a comparat acel respect cu care Rusia abordează dreptul internaţional, cu comportamentul din Siria al SUA şi Franţei, care au încălcat grav suveranitatea Siriei.

Lumea înţelege, că anume Washington-ul şi vasalii săi încalcă normele dreptului internaţional, dar nu Rusia . Încrederea în sine a SUA ascunde doar dorinţa de a servi propriilor interese şi acest lucru a devenit evident pentru toţi.

Washington-ul se bazează pe arsenalul său de dezinformare. „Americanii au anunţat despre primele victime ale bombardărilor ruseşti în timp ce avioanele noastre erau încă la sol”, a spus Putin.

Ca rezultat al supunerii oarbe faţă de Washington, statele europene s-au pomenit cu un val de imigranţi care fug de războaiele începute de SUA. Acum, cînd europenii au înţeles preţul real al servilismului faţă de SUA, reputaţia partidelor de guvernare din Europa este compromisă . Noile partide şi coaliţii vor fi obligate să caute ale variante, pentru a se feri de consecinţele greşelilor orgoliosului Washington.

Sursa: "Global Research", Canada