Putin nu iarta nici un rus care nu i se supune: A promulgat o lege care pedepseste ”actele de sabotaj” cu sentinte care pot merge pina la inchisoarea pe viata

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, Joi, o lege care pedepseşte actele de sabotaj cu sentinţe care pot merge pînă la închisoarea pe viaţă, relatează DPA, potrivit agerpres.

Un individ poate primi această pedeapsă nu numai pentru executarea unui act de sabotaj – ca poate fi, de pildă, un complot pentru o lovitură de stat sau alte „acte subversive” –, ci şi pentru finanţarea, planificarea şi recrutarea persoanelor care să comită astfel de acţiuni.

După izbucnirea războiului din Ucraina, au avut loc o serie de atacuri asupra birourilor de recrutare districtuale şi a altor infrastructuri din Rusia.

După ordinul lui Putin de mobilizare masivă, valul de atacuri s-a intensificat. În total, peste 75 de clădiri publice au fost vizate pînă în Noiembrie.

Activiştii pentru drepturi civile susţin că formularea vagă şi diferitele interpretări ale legii oferă autorităţilor un cadru larg pentru persecutarea celor care se opun politicilor Kremlinului.

În ultimele luni, multe persoane care au criticat războiul au fost condamnate la sentinţe lungi de închisoare pentru „discreditarea Armatei ruse”.