PUTIN ACUZA KIEVUL DE LANSAREA UNEI OPERATIUNI MILITARE DE ANVERGURA IN ESTUL UCRAINEI

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat vineri autorităţile ucrainene de lansarea unei operaţiuni militare de anvergură împotriva rebelilor proruşi şi că sînt responsabile de zecile de morţi din ultimele zile în estul Ucrainei, relatează AFP şi Reuters.

«Autorităţile de la Kiev au dat ordin oficial de lansare a unei operaţiuni militare de anvergură practic pe toată linia de contact» dintre trupele regulate ucrainene şi forţele separatiste proruse, folosind artileria şi aviaţia împotriva unor sectoare «foarte populate», a afirmat Putin în cadrul unei reuniuni a Consiliului Securităţii Rusiei.

Putin le-a spus participanţilor la reuniune, potrivit Reuters, că Ucraina n-a răspuns la o propunere pe care el a făcut-o într-o scrisoare transmisă preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, de retragere a armamentului greu al Kievului de la linia de demarcaţie, ca măsură în direcţia aplicării armistiţiului.

Biroul ONU pentru drepturile omului a afirmat vineri că 262 de persoane au fost ucise în luptele din estul Ucrainei în ultimele nouă zile, estimînd că a fost «cea mai sîngeroasă perioadă» de la obţinerea încetării focului în septembrie 2014.

Sursa: Agerpres