PSRM II CERE PRESEDINTIEI SA EXPLICE CINE SINT “OAMENII BUNI” DIN SISTEMUL JUDECATORESC, CARE AU FOST LA INTILNIREA SECRETA CU MAIA SANDU

Deputați PSRM au cerut explicații de la Președinție despre ședința secretă a șefului statului, Maia Sandu, cu un grup de judecători. Parlamentarii au expediat o solicitare în acest sens, prin care solicită răspunsul la mai multe întrebări: care a fost scopul și agenda ședinței secrete? Cine concret din judecători a participat? De ce anume acești judecători au fost invitați și după care criterii au fost selectați? Ce subiecte au fost discutate la ședința secretă? Cine sînt angajații administrației prezidențiale, care au participat la întîlnire? ș.a.

“Aceste întîlniri secrete trebuie mediatizate. Ori de cîte ori jurnaliștii au întrebat, Președinția a tăcut, nu a dat detalii. Societatea trebuie să cunoască cine sînt judecătorii, care au fost subiectele discutate, de ce anume unii judecători au fost chemați și de ce nu s-a făcut pe platforma Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dacă CSM știe de a această întrevedere, dacă judecătorii au fost chemați în timpul orelor de program, sau după”, a explicat deputatul PSRM, Vasile Bolea.

Amintim că recent presa a aflat despre o ședință secretă, organizată de către Maia Sandu cu un grup de judecători. Magistrații au fost convocați la Președinție, iar evenimentul nu a fost unul public. Ulterior, mai mulți constituționaliști au condamnat gestul președintelui. Aceștia au explicat că Maia Sandu încalcă prevederea constituțională privind separarea puterii în stat și că astfel de ședințe secrete organiza doar fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc.