PROIECTUL „SALVAM ZECE COPII DIN LUMEA TACERII”, CONTINUA

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu zece copii diagnosticați cu hipoacuzie, cărora astăzi, Fundaţia de binefacere a Primei Doamne „Din Suflet” le-a transferat circa 75 mii euro (1,5 mln. lei) pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale de implantare a dispozitivelor Cohlear.

Intervențiile chirurgicale vor fi realizate la Spitalul clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”, de renumitul profesor german Antje Aschendorff care activează în acest domeniu deja de 25 de ani, fiind asistat de o echipă de medici din Moldova.

Şeful statului le-am mulţumit reprezentanţilor corpului diplomatic, partenerilor care au ajutat să identifice sursele financiare respective pentru a oferi acestor copii posibilitatea de a accede în lumea sunetelor, de a auzi vocea mamei, de a se integra pe deplin în societate.

Igor Dodon a adresat sincere felicitări copiilor şi părinţilor lor cu prilejul sărbătorilor de iarnă, urîndu-le sănătate, succes şi multe împliniri.

Menționăm că în anul 2017 zece copii cu hipoacuzie sever-profundă din țară au obținut șansa să audă și să vorbească datorită unor intervenții de implant cohlear, realizate grație sprijinului financiar oferit de fundația de binefacere „Din Suflet” a Primei Doamne, Galina Dodon.

Faptele bune continuă!

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 08.01.2019 - 17:38

Foarte frumos gestul, dar miroase a campanie electorala. Pana acum de ce nu au fost mediatizate astfel de fapte? Ori nu s-au facut, ori, abia acum si-a dat seama Dodon ca ar mai influenta cativa votanti.