PROGRAMUL MANIFESTARILOR CULTURAL-ARTISTICE DEDICATE SARBATORII „LIMBA NOASTRA”

Programul de Ziua Limbii Române, 31 august, va începe în Chișinău la ora 10.00 cu depuneri de flori în scuarul „Mihai Eminescu” și pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt”. Iar la 10.30 va avea loc deschiderea oficială a programului muzical-literar „Odă Limbii Române”: În cadrul evenimentului vor fi decernate diplome premianților tradiționalului concurs municipal „Dictare pentru fiecare”, ediția a VI-a, transmite IPN.

Tot aici, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt”, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor avea parte de un program inedit cu participarea personalităților notorii din domeniul culturii, reprezentanți ai Uniunii Scriitorilor și artiști consacrați: Teo Chiriac, Arcadie Suceveanu, Vladimir Beșleagă, Ion Hadîrcă, Cristi Aldea Teodorovici, Cristina Pintilie, Cristina Scarlat, Viorel Burlacu, Vali Boghean etc.

Evenimentul cultural din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt” va fi încununat de „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov” și soliștii Zinaida Julea, Nicolae Glib, Doina Sulac și Fetele din Botoșani.

Începînd cu ora 19.00, pe strada pietonală „Eugen Doga”, Primăria Chișinău invită cetățenii să urmărească un spectacol de muzică și poezie cu genericul: „Sîntem în cuvînt și-n toate...” prezentat de Aldea Teodorovici Orchestra, Natalia Barbu și Cătălin Josan. În cadrul spectacolului va avea loc și promovarea poeziei autohtone cu Ninela Caranfil, Nicolae Jelescu, Ioana Isac, Maria Pilchin și Andrei Sochircă.

Sursa: IPN