PRODUSELE PASCALE „FRANZELUŢA” – BINECUVÎNTATE DE ÎNALT PREA SFINŢITUL MITROPOLIT VLADIMIR

Produsele pascale „Franzeluţa” au fost binecuvîntate astăzi de către Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove. Evenimentul a avut loc în hala de producere a produselor pascale de la fabrica nr. 3 a Combinatului de produse de panificaţie „Franzeluţa”.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, Directorul general al Combinatului, Victor Cojocaru, alături de colaboratori ai întreprinderii, au asistat la oficierea ceremoniei de sfinţire.

Înalt Prea Sfinţitul Vladimir a menţionat că a devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, înainte de Paşte, produsele pascale ale Combinatului „Franzeluţa” să fie binecuvîntate şi sfinţite. Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove a amintit de o tradiţie veche, potrivit căreia gospodinele pregăteau din timp cozonacii ca să fie binecuvîntaţi înainte de Marea Sărbătoare a Învierii. Înalt Prea Sfinţitul a înmînat celor prezenţi iconiţe şi le-a dat binecuvîntarea sa.

Vasile Bumacov a spus că a participat la acest eveniment cu o deosebită plăcere, deoarece anume acest sentiment îl încearcă atunci cînd se află alături de acei care au grijă ca oamenii să fie asiguraţi cu pîine. Potrivit spuselor sale, evenimentul de astăzi are şi o altă semnificaţie importantă – faptul că este în ajunul Învierii Domnului, iar poporul nostru, de asemenea, îşi doreşte o reînviere după mai mulţi ani grei.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare a dat o apreciere înaltă eforturilor SA „Franzeluţa” în asigurarea consumatorilor cu pîine de calitate, menţionînd că de serviciile întreprinderii beneficiază peste 70% din locuitorii capitalei şi o bună parte din locuitorii din restul ţării.

Directorul SA „Franzeluţa” a menţionat că întreprinderea şi în acest an a continuat tradiţia frumoasă de sfinţire a produselor sale pascale. El a spus că SA „Franzeluţa” va face tot posibilul pentru ca pe masa fiecărui consumator să fie cîte un cozonac. Victor Cojocaru a precizat că, categoriilor defavorizate, cum ar fi, spre exemplu, persoanele cu dizabilităţi, care au solicitat ajutor de la SA „Franzeluţa” înainte de Paşte, cozonacii le vor fi oferiţi gratis, iar altor categorii cu posibilităţi limitate – la preţ redus.

Victor Cojocaru a adus mulţumiri Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Vladimir, menţionînd că astfel consumatorii din R. Moldova vor avea pe masa de sărbătoare cozonaci, rulade, checuri binecuvîntate.

Combinatului de produse de panificaţie „Franzeluţa” SA propune consumatorilor săi, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, o gamă variată de produse: checuri şi cozonaci tradiţionali, panettone şi figurine dulci. Umplutura este variată şi gustoasă: cu magiun, miez de nucă, mac, stafide, ciocolată, fructe zaharisite. Ornarea, la fel, vă va surprinde: glazură de cofetărie, talas de cocos, marmeladă, arahide, fulgi de migdale.

Tradiţional, de cel mai mult succes se bucură pasca „Chişinău” cu brînză de vaci, dar şi Panettone. De altfel, în acest an „Franzeluţa” lansează încă un panettone nou. Este vorba de „Panettone Clasic”, care este fabricat conform tehnologiei italiene şi are aromă de unt şi citrice. În acelaşi timp, vă recomandăm să încercaţi şi produsele tradiţionale: rulade ce cozonac cu vişină, lămîie, mac.

Pentru rapiditate şi comoditatea Dvs., S.A. „Franzeluţa” a lansat un sistem electronic de deservire.

Mai multe detalii găsiţi pe www.franzeluta.md.

Paşte fericit!