PROCURORUL-SEF DE LA HINCESTI, PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR

Magistrații au admis parțial demersul procurorului anticorupție în privința procurorului șef al Procuraturii raionului Hîncești, Maxim Gropa. Aceștia au dispus aplicarea măsurii preventive alternative sub formă de liberare provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 zile.

Informația a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

„Procurorii consideră decizia magistraților ca fiind neîntemeiată și urmează să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de trei zile”, a menționat sursa citată.

Procurorul-șef al Procuraturii raionului Hîncești a fost reținut pe un termen de 72 de ore. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit în săvîrșirea infracțiunilor de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere, fiind audiat parțial referitor la circumstanțele cazului. Oamenii legii au efectuat percheziții într-o casă cu două niveluri în care acuzatorul de stat locuiește de facto, dar care este înregistrată pe numele tatălui. De asemenea, percheziții au avut loc în două apartamente deținute de procuror, biroul de serviciu și trei automobile, printre care unul înregistrat pe numele lui, al doilea pe soție și al treilea înregistrat, la fel pe numele tatălui său, dar cu care se deplasa Maxim Gropa.

Sursa: IPN