PRIMUL PROIECT INREGISTRAT IN PARLAMENT VIZEAZA ACTIVITATEA ANI

Prima inițiativă legislativă în cadrul Parlamentului de legislatura a XI-a a fost înregistrată în Parlament. Este vorba despre un proiect care vizează îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Declarații în acest sens au fost făcute de deputata PAS, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Olesei Stamate, proiectul prevede mai multe modificări care vor fortifica activitatea ANI. Este vorba despre introducerea declarării bunurilor la valoarea reală, clarificarea rolului și competențelor inspectorilor de integritate, ale conducerii ANI și ale Consiliului de Integritate, posibilitatea aplicării unui avertisment (în locul eliberării din funcție), însă doar atunci cînd este vorba de un conflict de interese minor, precum și alte modificări importante.

Pînă la finele zilei, proiectul va fi publicat pe pagina Parlamentului, și orice persoană interesată va putea să-l consulte.

Săptămîna trecută respectivul proiect a fost supus consultărilor publice. Proiectul a fost semnat de 19 deputați.

Sursa: IPN