Primele oferte de studii internaţionale pentru anul 2013-2014

Tinerii din R. Moldova au primit ofertele de studii pentru anul 2013-2014 din partea Bulgariei, Germaniei, Egiptului, Poloniei şi Turciei. Concursurile au fost deschise, iar candidaţii îşi pot depune dosarele.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Bulgaria oferă 5 burse de studii de licenţă în domeniul economiei şi tehnologiei informaţiei pentru absolvenţii claselor a XII-a, care vor susţine cu succes examenul de BAC din acest an. Candidaţii trebuie să-şi depună dosarele la Ministerul Educaţiei, pînă pe 5 aprilie. Absolvenţii facultăţilor din R. Moldova, care cunosc limba germană la un nivel avansat, au şansa de a participa la programul „Burse Parlamentare Internaţionale 2014”, organizat de Germania. Tinerii admişi în cadrul proiectului vor intra într-un program de specializare care se va desfăşura în perioada 1.03.2014 – 31.07.2014. Dosarele pot fi depuse la Ambasada Germaniei de la Chişinău pînă pe 30 iunie 2013.

Guvernul Republicii Arabe Egipt oferă 4 burse universitare tinerilor din R. Moldova la specialităţile: limba arabă, ştiinţa şi dreptul islamic şi dreptul islamic – specialitate valabilă doar candidaţilor de religie islamică. Viitorii studenţi vor fi scutiţi de taxa de studii şi de cea de admitere. Dosarele pot fi depuse la Ministerul Educaţiei, pînă pe 26 aprilie 2013.

Centrul de cercetare pentru Europa de Est al Universităţii din Varşovia oferă o bursă de studii şi un grant de cercetare pentru cetăţenii R. Moldova la următoarele specialităţi: drept, ştiinţe politice şi istorie contemporană. La program pot participa persoanele care au susţinut teza de doctorat sau cele care au contribuţii ştiinţifice semnificative. Dosarele se vor depune pînă la data de 15 aprilie 2013, prin poştă, la adresa: Uniwersytet Warszawski, Stadium Europy Wschodniej, Palac Potockich, Krakowskie Przedmieście 26/28, 00-927 Warszawa, Polska sau la adresa de email: stypendia.studium@uw.edu.pl.  Guvernul Republicii Turcia oferă tinerilor din R. Moldova burse de masterat şi doctorat pentru anul academic 2013/2014. Candidaţii îşi pot depune dosarele online, pe site-ul www.turkiyeburslari.gov.tr, pînă pe 31 martie 2013.

Mai multe detalii despre ofertele de studii internaţionale pot fi găsite pe site-ul Ministerului Educaţiei, la rubrica Burse.