PRIMARUL ION CEBAN LANSEAZA MISCAREA ALTERNATIVA NATIONALA

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, lansează Mișcarea Alternativă Națională. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, în care a venit cu critici la adresa guvernării. Edilul a spus că în astfel de circumstanțe nu poate rămîne indiferent și a decis să vină cu o alternativă pentru cetățeni, creînd Mișcarea Alternativă Națională. Dar nu a oferit detalii despre formațiune, transmite IPN.

„Astăzi constatăm că nu există o altă forță care ar putea apăra interesele tuturor cetățenilor de dezmățul celor care pretind că fac lucruri bune în ghilimele. Repet, am vorbit cu zeci de primari, cu foarte mulți agenți economici, cu foarte multă lume. Ziceam că orice decizie luată de mine, voi veni în fața dumneavoastră și voi spune despre planurile care urmează. Știu că toți așteaptă o alternativă care să-i unească pe toți, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni, în primul rînd, și de interesele lor”, a notat edilul.

Ion Ceban a menționat că ideea de a crea Mișcarea îi aparține, iar echipa îi este alături pe parcursul anilor deja. Despre pașii ulteriori, va anunța mai tîrziu.
Potrivit lui Ion Ceban, timp de doi ani, Chișinăul s-a transformat și a atins un nou nivel de dezvoltare, iar așteptările locuitorilor se îndreptățesc, fiind implementate sute de proiecte. Orașul va continua să se dezvolte, în pofida blocajelor create de către puterea centrală.
„Dezastrul care este astăzi la nivel central – lipsă totală de viziune, lipsă de programe, de proiecte. Nu există pregătire, nici abordare profesionistă, nu au oameni competenți. În schimb ce avem? Avem minciuni tirajate, informații publice ascunse, lipsă de respect față de mass-media, show-uri ieftine în fiecare zi. Aceste lucruri determină Moldova să facă pași înapoi. Mesajele despre democrație, lupta cu corupția sînt doar un paravan al ilegalităților care se comit cu preluarea tuturor instituțiilor în stat și cu hărțuirea oamenilor la locul lor de muncă”, afirmă Ion Ceban.
În opinia sa, oamenii își doresc o alternativă și el este gata să o ofere prin crearea Mișcării Alternative Naționale.
Ion Ceban și-a suspendat calitatea de membru al Partidul Socialiștilor în noiembrie 2019, după ce a fost ales în calitate de primar al municipiului Chișinău.

Sursa: IPN