Prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida îşi demite fiul acuzat de abuz în serviciu

Premierul nipon Fumio Kishida a anunţat Luni că îl demite din funcţia de secretar pe fiul său, Shotaro Kishida, acuzat de „comportament necorespunzător” la reşedinţa oficială, transmite AFP, potrivit agerpres

Săptămîna trecută, o revistă a scris că fiul prim-ministrului şi-a invitat anul trecut mai mulţi apropiaţi la o petrecere la reşedinţa oficială a şefului Guvernului de la Tokyo. Publicaţia a prezentat fotografii cu mai mulţi participanţi care simulau o conferinţă de presă şi cu un invitat întins pe o scară cu covor roşu.

„Comportamentul său de anul trecut în spaţiul public a fost nepotrivit pentru un secretar politic şi am decis să îl înlocuim”, a declarat premierul presei, precizînd că demiterea intră în vigoare la 1 Iunie.

Fumio Kishida îşi mustrase deja fiul în vîrstă de 32 de ani, dar opoziţia şi-a intensificat criticile, cerîndu-i să demisioneze. Nu a fost prima dată cînd atitudinea lui Shotaro Kishida a fost considerată reprobabilă, reaminteşte AFP. Acesta folosea automobile oficiale pentru călătorii în Europa cu scopul de a cumpăra suveniruri pentru miniştri.

În ultimele trei luni, patru miniştri au părăsit Guvernul Japoniei după acuzaţii de nereguli financiare sau de legături cu un cult controversat – secta Moon, cunoscută şi ca Biserica Unificării.