PRIM-MINISTRUL A PREZENTAT RAPORTUL DE ACTIVITATE PENTRU PRIMELE 100 DE ZILE DE LA INVESTIRE

Extinderea relaţiilor cu autorităţile transnistrene, iniţiativa de scoatere a procuraturii de sub influenţa politicului, punerea sub învinuire a persoanelor de rang înalt de la Banca de Economii ş.a. sînt doar cîteva dintre realizările pe care le-a menţionat pe 4 iunie Prim-ministrul Chiril Gaburici, la prezentarea primului său raport de activitate la 100 de zile de la învestirea în funcţie.

Potrivit lui Gaburici, în cele 100 de zile de activitate, Guvernul a continuat reformele începute anterior şi a plasat integrarea europeană în capul listei de priorităţi.

Chiril Gaburici a amintit despre faptul că judecătorii şi deputaţii vor putea fi traşi la răspundere urmare a demersurilor Guvernului. Totodată, el a vorbit despre reducerea numărului de acte necesare pentru export şi import de la 11 pînă la 3 pentru agenţii economici, despre granturile obţinute de R. Moldova pentru susţinerea agriculturii, despre indexarea pensiilor cu 7,9% şi despre cei 1 000 km de drumuri care vor fi reparate după ce au fost alocate 1,5 miliarde de lei în Fondul Rutier.

Premierul a afirmat că lupta cu corupţia rămîne a fi cea mai gravă problemă a ţării şi că va încerca să asigure transparenţa şi eficienţa instituţiilor publice.

„Guvernul pe care îl conduc şi eu personal, în calitate de Prim-ministru, vom lucra continuu pentru a asigura realizarea celor trei obiective pe care ni le-am propus: unitate naţională, statul de drept, economie sustenabilă”, a declarat Gaburici.

Guvernul condus de Chiril Gaburici a fost votat de Parlament pe data de 18 februarie cu 60 de voturi. Anterior Gaburici a deţinut postul de director general al unei companii de telefonie mobilă din Moldova.