PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL SUA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereck J. Hogan.

Oficialii au examinat situația politică actuală din Republica Moldova. Șeful statului a exprimat mulțumiri părții americane pentru recunoașterea noii guvernări legitime, subliniind că acest fapt a avut un rol semnificativ în asigurarea transferului pașnic al guvernării și a prevenirii destabilizării situației din țară.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că susținerea consolidată din partea Federației Ruse, a Statelor Unite ale Americii și a Uniunii Europene ne oferă șanse mari pentru continuarea dezvoltării dinamice a Republicii Moldova și deschide o nouă etapă, principială, în istoria statului nostru.

De asemenea, părțile au discutat și subiecte actuale cu privire la relațiile de cooperare moldo-americane. Președintele a reiterat disponibilitatea noii guvernări legitime de a păstra toate acordurile semnate cu partenerii noștri externi și de a aprofunda dialogul strategic cu aceștia, inclusiv cu SUA, în cadrul unei politici externe echilibrate între Est și Vest.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova