PRESEDINTA SANDU VREA SA PLECE IN CHINA

Sigur că nu singură, ci cu… O să vedeți!

Înțelegînd foarte bine, ca și Ghimpu la ”interimatul lui”, că integrarea Republicii Moldova în UE ori NATO este imposibilă, la fel ca și unirea cu România pe care oricum nu o doresc cu adevărat nici măcar politicienii care se declară unioniști, președinta Maia Sandu încearcă să se orienteze geopolitic și geostrategic. Înțelege foarte bine că occidentalii nu vor oferi la infinit pomeni păguboase unei Țări pe fruntea căreia stă scris ”doar CSI”! Totodată, CSI nu poate ajuta financiar Republica Moldova la fel cum o face UE cu Statele membre, ci doar cu prețuri extrem de prietenoase la gazele naturale ori la ceva petrol. Aceste concesii, însă, nu pot întreține o Țară.

Împreună cu echipa sa de analiști de înaltă clasă, președinta Sandu a fost pălită de o soluție genială – China, doar China poate scoate Țara din fundul closetului unde se află, prin investiții majore amețitoare! În acest sens, generozitatea Chinei este proverbială.

Surse discrete din anturajul prezidențial ne-au informat că a făcut demersurile necesare pentru a efectua o vizită în China. Pentru perfectarea unei astfel de vizite la un nivel mai înalt decît înaltul, președinta Sandu s-a întîlnit cu un diplomat de la Ambasada Chinei pentru a stabili data și durata vizitei în China.

Printre altele, frînturi din înregistrările noastre discrete ne redau și următorul dialog dintre cei doi:

- Cîți sunteți?, a întrebat-o diplomatul chinez pe ilustra noastră președintă, cu gîndul la numărul celor din delegația oficială moldovenească.

- Cam 2.640.000 de moldoveni, a răspuns Președinta Sandu, cu gîndul că diplomatul vrea să știe cît numără populația Țării

- E-n regulă, nici o problemă! Aveți vreo preferință pentru vreun hotel anume în care să vă cazăm?, a mai zis diplomatul chinez.

Din păcate, înregistrarea continuării dialogului dintre cei doi oficiali a fost bruiată și, astfel, nu știm pentru ce hotel din Capitala chineză a optat vizionara președintă Sandu.

Mihai CONȚIU

Acest text este un pamflet și aveți grijă să-l tratați ca atare, viclenilor cîrcotași aflați mereu la pîndă! Altminteri…