PRESEDINTA MAIA SANDU S-A INTILNIT CU REPREZENTANTII ASOCIATIEI BUSINESSULUI EUROPEAN

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit astăzi cu mai mulți membri ai Asociației Businessului European (EBA) din Moldova. Discuția a vizat situația de securitate și cea economică din țară, și condițiile în care își desfășoară activitatea businessul în Moldova.

Șefa statului a mulțumit membrilor EBA pentru faptul că au investit în țara noastră, creînd locuri de muncă și contribuind la dezvoltarea economică, precum și pentru că rămîn aici în aceste timpuri dificile. „Putem construi o democrație solidă și o economie rezilientă doar cu un mediu privat puternic”, a spus Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a menționat că guvernarea derulează mai multe reforme, al căror scop este îmbunătățirea mediului de afaceri din Moldova. Una dintre priorități rămîne reforma justiției și curățarea sistemului de persoanele corupte, prin care va fi asigurată buna funcționare a instituțiilor statului și care este așteptată de toată societatea. La fel, va continua procesul de digitalizare a instituțiilor publice, facilitînd astfel și activitatea businessului; reforma educației, pentru a spori pregătirea profesională a absolvenților și vor fi susținute proiectele de energie regenerabilă, care să contribuie la consolidarea independenței energetice a țării.

Sursa: presedinte.md