PRESEDINTA MAIA SANDU S-A INTILNIT CU PRESEDINTELE BULGARIEI, RUMEN RADEV

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a salutat la Chișinău pe Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră. Cei doi lideri au discutat despre relațiile modo-bulgare și despre prietenia de secole ce leagă țările noastre - prin istorie, cultură și oameni.

„De circa 200 de ani, Republica Moldova este patria unei comunități de bulgari, care a găsit aici o casă primitoare. Scopul nostru este să construim un viitor sigur și prosper pentru toți. Indiferent de etnie sau de limba pe care o vorbim, sîntem cu toții parte a Republicii Moldova”, a spus șefa statului în cadrul întrevederii.

Președinta Maia Sandu a menționat, de asemenea, că în primăvara acestui an Moldova a făcut un pas hotărît spre integrarea europeană, prin depunerea cererii de aderare la UE. „Astăzi l-am întîlnit pe Președintele Radev în capitala unei țări candidate la integrarea europeană. Contăm pe sprijinul Bulgariei pe drumul nostru european”, a mai declarat Președinta Maia Sandu.

De asemenea a fost semnat un contract de colaborare între companiile „Energocom” și „Bulgartransgaz”, care va permite operatorului moldovenesc să acceseze rețeaua de transport al gazelor din Bulgaria. „Accesul la surse alternative de energie ne va consolida independența energetică și ne va ajuta să fim mai rezilienți în actuala criză”, a conchis șefa statului.

Sursa: presedinte.md