PREȘEDINTA MAIA SANDU: „UȘA CĂTRE UNIUNEA EUROPEANĂ NE-A FOST DESCHISĂ DATORITĂ OAMENILOR DE BUNĂ CREDINȚĂ DIN MOLDOVA”

Șefa statului a transmis un mesaj în care le mulțumește tuturor cetățenilor care au spus, într-o singură voce, că locul Moldovei este în Uniunea Europeană: „Le mulțumesc pentru că au crezut, au sperat, iar astăzi au venit în scuarul Președinției să ne bucurăm împreună de o veste extraordinară - Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Republica Moldova”.

Președinta a menționat că în ultimii trei ani au fost făcuți mai mulți pași hotărîți pe calea europeană decît în ultimii 30 de ani. „Ușa către Uniunea Europeană ne-a fost deschisă datorită efortului tuturor oamenilor de bună credință din Moldova: al celor care au luptat pentru libertatea și independența Republicii Moldova, al celor care au protestat împotriva corupției, al celor care muncesc onest, zi de zi, în străinătate și acasă, al celor care iubesc neamul nostru. Le sînt recunoscătoare tuturor oamenilor care au făcut posibilă această decizie”, a declarat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a mai spus: „Azi am sărbătorit împreună, iar de mîine ne apucăm, din nou, de lucru. Fiecare, acolo unde se află, în Moldova sau în diasporă, la sat sau la oraș, pe băncile universității sau într-o întreprindere, muncind pămîntul sau construind spitale. Fiecare dintre noi poate face așa încît Uniunea Europeană să fie la noi acasă. Moldova este Europa! Moldova va fi parte a Uniunii Europene!”

Sursa: presedinte.md