PREȘEDINTA MAIA SANDU LE MULȚUMEȘTE TUTUROR CETĂȚENILOR DIN ȚARĂ ȘI DIN DIASPORĂ, CARE AU SUSȚINUT ASTĂZI INTEGRAREA ȚĂRII ÎN UE

Președinta Maia Sandu a mulțumit tuturor cetățenilor din țară și din diasporă, care au spus azi, într-o singură voce, că locul Moldovei este în Uniunea Europeană. Peste 80 de mii de oameni au cerut în Piața Marii Adunări Naționale aderarea Republicii Moldova la UE.

„Acest vis a fost clădit de bunicii și părinții noștri, care acum 34 de ani, pe 27 august, au revendicat dreptul la libertate, unitate națională și la un viitor european. Este datoria noastră să înfăptuim acest vis, fiindcă noi sîntem un popor cu credință, harnic și demn. Avem misiunea comună să facem Moldova mai bogată și mai modernă. Și acest lucru stă în puterea fiecăruia dintre noi. Să ne privim cu mîndrie țara”, a spus șefa statului.

Președinta a menționat că ne unește dorința noastră comună de a trăi liber într-un stat european. „Ne unește credința că moldovenii merită să fie fericiți la ei acasă și să-și decidă singuri soarta. Ne unește speranța că peste 7 ani ne vom uita în ochii copiilor Moldovei mîndri de deciziile noastre și vom vedea optimism și bucurie. Dacă acestea sînt lucrurile care ne unesc pe toți, indiferent de etnie, limbă maternă sau ideologie politică, cu siguranță Moldova va fi în Uniunea Europeană”, a menționat Președinta Mai Sandu.

Șefa statului a mai subliniat că: „este legămîntul generației noastre - să muncească cît este nevoie pentru ca următoarele generații să fie în familia europeană. Pentru că Moldova este Europa. Pentru că Moldova va fi Uniunea Europeană”.

Sursa: presedinte.md