PREȘEDINTA MAIA SANDU ȘI PRIM-MINISTRUL REGATULUI NORVEGIEI, JONAS GAHR STØRE, ANUNȚĂ DESPRE O NOUĂ ASISTENȚĂ NERAMBURSABILĂ PENTRU REPUBLICA MOLDOVA

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție comună cu Prim-ministrul Regatului Norvegiei, Jonas Gahr Støre, în cadrul celui de-al doilea summit al EPC, desfășurat la Bulboaca.

„Am avut o discuție bună cu Prim-ministrul Regatului Norvegiei, Jonas Gahr Støre. Am mulțumit pentru decizia Norvegiei de a aloca asistență financiară adițională nerambursabilă Republicii Moldova. Bani care vor fi folosiți pentru a spori eficiența energetică a țării noastre, dar și pentru a-i ajuta pe cetățenii noștri să facă față provocărilor enorme cauzate de războiul din Ucraina”, a spus șefa statului.

Totodată, Președinta a vorbit cu Premierul Støre și despre efortul țării noastre de a ne diversifica sursele de energie, de a extinde piața de export a produselor moldovenești, inclusiv în Norvegia. „Semnarea, la sfîrșitul lui iunie, a Acordului privind zona europeană de liber schimb EFTA cu țările europene, printre care și cu Norvegia, va impulsiona semnificativ relațiile noastre comerciale”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Sursa: presedinte.md