POVESTE INCREDIBILĂ

Românul care trăieşte ca OMUL PEŞTERILOR, fără bani şi fără curent electric!

Într-o comună electrificată din Vrancea, cu reţea de apă funcţională şi foarte populată, un bărbat de 63 de ani a ales să-şi ducă existenţa fără curent electric, frigider sau televizor. Trăieşte de pe o zi pe alta, iar vecinii la care munceşte îl răsplătesc cu mîncare în loc de bani.

Tatu Mihăilă, din satul Tătaru, comuna Măicăneşti, nu a pus niciodată mîna pe un întrerupător şi nu a păstrat vreodată mîncarea în frigider. Cît despre electrocasnicele care fac viaţa omului modern mai uşoară, nici nu poate fi vorba. În iarna aceasta şi-a cîştigat merindele deszăpezind curţile vecinilor.

„Eu n-am curent electric niciodată. Cînd trebuie, fac lumină cu lampa. N-am nici aparate, n-am nimic, aşa că nu trebuie să plătesc. Apă iau de la pompă, mai fac treabă la lume prin sat şi îmi mai dau mîncare. Şi astăzi am fost la făcut o pîrtie şi-n loc de bani, am primit de mîncare”, a povestit bărbatul jurnaliştilor de la Monitorul de Vrancea.

Casa bărbatului arată ca o grotă. Prima odaie ţine loc de magazie, în care omul îşi depozitează lemnele pentru foc, dar şi hainele, iar de acolo se intră direct în „camera de bună”, dotată cu strictul necesar: un pat, vreo două scaune, o sobă din lut şi o masă.

Pentru el, lumea începe cu fiecare dimineaţă şi se sfîrşeşte mereu la apus, mai scriu jurnaliştii de la monitorulvn.ro. Omul are doar grija zilei de azi: ce mănîncă azi, ce munceşte azi, unde merge azi, cum supravieţuieşte azi.

Sursa: Revista Presei