PNUD VA SUSȚINE AGENDA DE MODERNIZARE A R. MOLDOVA

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) va continua să susțină țara noastră pe dimensiunile păcii și securității, recuperării economice, tranziției verzi, transformării digitale și apropierii de Uniunea Europeană. Sprijinul în dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova a fost reconfirmat la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanta rezidentă interimară PNUD Moldova, Andrea Cuzyova.

Potrivit șefului Executivului, o prioritate în colaborarea cu PNUD Moldova este consolidarea capacității de coordonare și elaborare a politicilor în bază de dovezi și utilizarea datelor pentru eficientizarea managementului resurselor, sporirea participării cetățenilor, dar și elaborarea unor instrumente care să țintească mai bine necesitățile cetățenilor.

La rîndul său, Andrea Cuzyova a subliniat că PNUD se va axa pe aplicarea modelului polilor de creștere și a specializării economice, care are potențialul de a stimula dezvoltarea economică la nivel local. De asemenea, va fi susținută modernizarea pieței muncii și combaterea muncii informale, fiind sprijinită, în același timp, inovarea și transferul tehnologic pentru o dezvoltare sustenabilă.

Sursa: gov.md