PLDM SI PD AU ANUNTAT DEMARAREA NEGOCIERILOR PENTRU CREAREA UNEI COALITII MAJORITARE

Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Filat şi Marian Lupu, au declarat ieri că începînd cu 15 iunie vor demara negocieri cu alte partide din Parlament în vederea constituirii unei coaliţii majoritare de guvernare.

Vlad Filat a menţionat, în cadrul unui briefing de presă, că îl va contacta astăzi pe liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, „pentru a purcede la crearea unei noi majorităţi parlamentare şi la învestirea, cît mai rapidă, a unui nou Guvern”.

„Alegerile parlamentare anticipate ar însemna în situaţia actuală un dezastru pentru R. Moldova”, a specificat preşedintele PLDM.

La rîndul său, Marian Lupu, a menţionat că va începe negocierile cu „acele formaţiuni care în mod deschis vor susţine priorităţile Guvernului în exerciţiu”. Liderul PD a specificat că se referă în acest sens la Partidul Liberal şi Partidul Comuniştilor din R. Moldova.

Săptămîna trecută, PL a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că nu va face coaliţie cu niciun partid din actuala guvernare „atîta timp cît în ţară nu va fi pus în funcţie un procuror din străinătate, iar cei vinovaţi de jaful de la Banca de Economii nu vor fi pedepsiţi”. 

La finele săptămînii trecute, premierul Chiril Gaburici şi-a dat demisia pe motiv că nu doreşte ca „subiectul diplomei sale de studii să devină problemă naţională”.

Astfel, actualul guvern de la Chişinău, învestit la 18 februarie, rămîne în exerciţiul funcţiunii pînă la desemnarea unui nou prim-ministru.