Pistolul cu care a fost ucis celebrul bandit Billy The Kid a fost vindut la o licitatie la un preț record

Revolverul din care a fost tras glonțul care ia fost fatal lui Billy The Kid, un bandit celebru din perioada Vestului Sălbatic american, a fost vîndut cu 6,03 milioane de dolari în cadrul unei licitații organizate la Los Angeles. Sa stabilit un nou record de preț pentru o armă de foc, informează AFP.

Cu un preț de vînzare estimat inițial între 2 milioane și 3 milioane de dolari, acel revolver – un model Colt – i-a aparținut șerifului Pat Garrett, care la urmărit pe celebrul bandit american și la ucis în date de 14 Iulie 1881, în New Mexico, au precizat reprezentanții casei de licitații Bonhams.

Billy The Kid a murit după ce a fost împușcat cu un glonț în zona toracelui, la vîrsta de 21 de ani, potrivit Agerpres.  Această armă „este un vestigiu ale uneia dintre cele mai legendare povești din Far West”, au spus organizatorii licitației, potrivit cărora revolverul se află încă „într-o stare foarte bună” de conservare, scrie aceeași sursă.  Billy The Kid, născut Henry McCarty, dar cunoscut și sub numele de William Bonney, a fost unul dintre bandiții legendare din Vestul Sălbatic, a cărui viață de fugar a inspirat mai multe filme produse la Hollywood.

Înaintea licitației de Vineri, recordul de preț pentru o armă de foc era de 1,98 milioane de dolari și fusese stabilit de o pereche de pistoale din secolul al XVIII-lea, oferite de marchizul de Lafayette generalului George Washington în timpul Revoluției americane.