PESTE JUMĂTATE DE TONĂ DE ALCOOL CONTRAFĂCUT URMA SĂ AJUNGĂ ÎN VÎNZARE

Peste jumătate de tonă de alcool produs în condiţii dubioase urma să ajungă în pieţele comerciale şi magazinele din Chişinău. Tăria a fost depistată în urma mai multor percheziţii efectuate în oraşele Stăuceni (municipiul Chişinău) şi Criuleni, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău.

În urma verificărilor, au fost depistate şi ridicate timbre de acciz false, capace, sticle pregătite pentru îmbuteliere, coloranţi, alcool deja îmbuteliat, precum şi alcool etilic păstrat în canistre. Niciuna dintre persoanele responsabile de contrafacerea şi vînzarea băuturilor alcoolice nu a putut prezenta acte care le-ar permite desfăşurarea acestui gen de activitate.

Inspectoratul de Poliţie Rîşcani a iniţiat o cauză penală pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, care prevede amenzi în mărime de la 40 la 60 de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Vicedirectorul Dispensarului Republican de Narcologie, Anatolie Marandici, a spus că persoanele care consumă alcool contrafăcut se expun pericolului unor intoxicaţii toxice, care se pot solda cu moarte subită.

Sursa: IPN