Peste 800 de milioane de oameni sufera de foame

Peste 800 de milioane de oameni la nivel mondial suferă de foame, a atenţionat organizaţia nonguvernamentală germană Welthunderhilfe, înainte de prezentarea raportului ”Global Hunger Index”, la Berlin.

„Am deviat puternic de la obiectivul Zero Foamete pînă în 2030, în condiţiile în care foamea face din nou ravagii”, a declarat secretarul general al organizaţiei, Mathias Mogge, pentru agenţia de presă germană RND.

În prezent, 811 milioane de oameni suferă de foame în întreaga lume, dintre care 41 de milioane riscînd să moară de foame, a spus el.

„Actualul Index Global al Foamei arată că 47 de ţări nu vor reuşi nici măcar să ajungă la un nivel mai scăzut al foamei pînă în 2030”, potrivit lui Mogge.

„Welthunderhilfe promovează iniţiative politice pentru a combate conflictele la nivel global şi eforturi financiare pentru a combate foamea acută”, a adăugat Mogge pentru RND, punînd înrăutăţirea situaţiei pe seama conflictelor armate, schimbărilor climatice şi consecinţelor pandemiei de coronavirus.

Conflictele violente s-au înmulţit în ultimul an, a subliniat Mathias Mogge. „Acolo unde este război, recoltele, cîmpurile şi infrastructura sunt distruse, iar oamenii fug din satele lor”, a spus el.

Într-un interviu pentru Augsburger Allgemeine, ministrul german al Dezvoltării, Gerd Mueller, a constatat la rîndul său consecinţele pandemiei, conflictelor armate şi schimbărilor climatice. „Milioane de oameni s-au trezit în stradă, fără loc de muncă, canalele de aprovizionare au fost întrerupte, preţurile la mîncare cresc”, a spus ministrul german.

Toate acestea au făcut ca 130 de milioane să ajungă din nou săraci şi să sufere de foame, a deplîns el.