PESTE 30 DE ALERTE CU BOMBA FALSE, DE LA INCEPUTUL ANULUI

De la începutul anului curent, oamenii legii au documentat peste 30 de alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. În 17 cazuri făptașii au fost identificați, iar unii dintre ei au fost deja trași la răspundere. Informațiile au fost prezentate de către Inspectoratul General al Poliției într-o conferință de presă, transmite IPN.

Șeful IGP, Iurie Podarilov, a declarat că în ultimul caz, cînd a fost anunțată alerta cu bombă de la un centru comercial din capitală, a fost inițiat un proces penal. Se întreprind acțiuni de investigație pentru a identifica autorul.

Potrivit responsabilului, fiecare caz de intervenție presupune cheltuieli de bani publici, iar acestea cresc odată cu suprafața sediului pretins a fi minat. Cheltuielile sînt mai mari dacă vine vorba despre mai multe adrese, așa cum a fost atunci cînd s-a anunțat că sînt minate toate centrele comerciale și toate gările.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, legislația prevede amendă de pînă la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la doi ani.

Sursa: IPN