Peste 13.000 de migranti au traversat Canalul Minecii, dupa anuntarea ”planului Rwanda”

Peste 13.000 de migranţi au traversat Canalul Mînecii către Regatul Unit, după ce ministrul de Interne britanic, Priti Patel, a anunţat intenţia Londrei de a-i trimite în Rwanda pe unii migranţi, indică noi date publicate Luni de autorităţile britanice, informează DPA, potrivit agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării britanic, 176 de persoane au ajuns în Regatul Unit Duminică, în mici ambarcaţiuni, aducînd la 13.016 totalul celor ajunşi în această ţară prin traversarea Canalului Mînecii, începînd din 14 Aprilie.

De la 1 Ianuarie și pînă în prezent, 18.284 de oameni au traversat Canalul Mînecii către teritoriul britanic.

Fotografii făcute Luni dimineaţă arată un alt grup de migranţi, avînd veste de salvare şi purtînd măşti, care sunt aduşi la Dover de către reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră britanice.

Pe 14 Aprilie, ministrul de Interne, Priti Patel, a semnat ceea ce a descris ca fiind un acord în „premieră mondială” cu Rwanda, în baza căruia naţiunea Est-africană va primi migranţii consideraţi de Regatul Unit că au sosit „ilegal” şi, prin urmare, neeligibili conform noilor reguli de imigrare.

”Sistemul din Regatul Unit se prăbuşeşte sub o combinaţie de crize umanitare reale şi traficanţi de persoane răi care profită de pe urma exploatării sistemului pentru propriile cîştiguri. Acest lucru are consecinţe devastatoare pentru nenumăraţi bărbaţi, femei şi copii sau cei dragi lor care îşi pierd viaţa în mod tragic în călătorii periculoase”, afirma Patel cu acel prilej.

Ea lansa un apel către comunitatea internaţională pentru găsirea de soluţii inovative la această problemă în creştere.

Săptămîna în care a fost anunţat acordul dintre autorităţile britanice şi rwandeze s-a dovedit a fi cea mai aglomerată din acest an, nu mai puţin de 2.076 de persoane traversînd Canalul Mînecii către Regatul Unit.