PESTE 100 DE MII DE DOZE DE VACCIN PFIZER, DONAT DE SUA PRIN COVAX, AU AJUNS LA CHISINAU

Ministerul Sănătății a recepționat un lot de 100 620 de doze de vaccin Pfizer, donat de Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Platformei COVAX. Dozele vor fi păstrate în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și distribuite proporțional în toate centrele de vaccinare din țară, potrivit unui comunicat de presă citat de IPN.

„Statele Unite ale Americii sînt devotate parteneriatului cu Moldova și contribuie la stoparea pandemiei în întreaga lume”, a declarat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Chișinău, Laura Hruby.

Ministra Ala Nemerenco a îndemnat, pe această cale, cetățenii să se vaccineze, menționînd că este „cel mai sigur scut de protecție împotriva cazurilor grave și extrem de grave de COVID”.

Mecanismul COVAX este condus de Alianța pentru Vaccinuri (GAVI), Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) și OMS. În total, Republica Moldova a recepționat mai bine de 2,8 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 917 mii de doze prin Mecanismul COVAX. Pînă astăzi, peste un milion de persoane au încheiat schema completă de vaccinare.

Sursa: IPN