Pe o plaja din Oregon, a fost descoperit un peste neobisnuit, de 45 de kilograme

Un pește mare și colorat a ajuns la mal, în Oregon, SUA, săptămîna trecută, iar evenimentul este considerat de specialiști ca fiind unul extrem de rar.

Peștele opah de 45 de kilograme, cunoscut și sub numele de „pește lună”, a fost descoperit pe o plajă din partea de Nord-Vest a statului. Prezența acestui pește este un lucru extrem de rar în Oregon, a scris Seaside Aquarium într-o postare pe Facebook.

Keith Chandler, directorul general al Seaside Aquarium, a declarat pentru CNN că un opah în Oregon este „neobișnuit”, iar acest exemplar este ieșit din comun.

„Sunt pești spectaculoși și în mod normal nu îi vedem pe mal”, a spus Chandler. „A fost un eveniment deosebit pentru localnici."

Potrivit Administrației Naționale a Oceanelor, se cunosc puține lucruri despre această specie, pentru că trăiește adînc, în ocean. Este un pește întîlnit de obicei în apele temperate și tropicale.

Opah este un pește cu aspect neobișnuit, cu corp rotund și plat, de culoare gri argintiu.

„Spre burta nuanțele argintii devin roșu trandafiriu, presărat cu pete albe”, spun specialiștii.

Datorită stării în care a fost găsit peștele, Chandler crede că se afla pe plajă de o oră atunci cînd a fost găsit. El nu mai era în viață.