Pe 21 Mai, am văzut de ce se tem rușii și Șor

Mafia electorală ignorantă vs. viitorul civilizat al Moldovei

Mihai CONȚIU

Adunarea Națională ”Moldova Europeană” din ziua de 21 Mai a.c. a fost de o însemnătate excepțională, cu semnificații, asumări, proiecții de perspectivă și voință națională la care, poate, în detaliu, nu s-au putut gîndit toți participanții (instinctiv, da!), dar pe care rușii și Ilan Șor le-au înțeles foarte bine, i-a panicat chiar, obligîndu-i la noi ”strategii” de subminare a Statului Republica Moldova. Furia rușilor s-a amplificat și în contextul în care au înțeles bine linia mediană dintre Adunarea Națională ”Moldova Europeană” și summit-ului Comunității Politice Europene (CPE) din 1 și 2 Iunie a. c., în cadrul căruia Republica Moldova va găzdui 47 de șefi de State și de Guverne. 

Prezența la această manifestație a președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, care a rostit și un discurs de susținere, inclusiv susținerile de adeziune ale ambasadorului american, șefului Delegației UE, prezența unor deputați și eurodeputați români etc., toate luate la un loc, reprezintă o premieră absolută în întreg spațiul european.

Aceste participări de adeziune au transmis un mesaj foarte limpede Rusiei – ”Viitorul Republicii Moldova este unul civilizat și prosper de tip occidental, nu unul primitiv sub stăpînirea unei Rusii criminale și subdezvoltate!” Totodată, din subtext, reiese foarte clar că Europa este pregătită să apere Republica Moldova de Rusia tot la fel cum ajută Ucraina în fața agresiunii criminale a lui Vladimir Putin. Așa cum sugeram mai devreme, rușii i-au înțeles foarte bine semnificația și cele ce vor urma după această unică manifestație proeuropeană și după summit în proiecțiile viitoare, motiv pentru care ne vom putea aștepta la cele mai nemiloase provocări în plan intern.

Înainte de a continua, voi face o paranteză pentru o incursiune în ”bucătăria” protestelor antinaționale și pro-rusești susținute și plătite de ruși și Șor, dar și în cea a manifestației din 21 Mai. Deja fără să mă mai mire, am auzit cîteva persoane spunînd că nu se duc la manifestația din ziua de 21 Mai deoarece nu merg pe gratis. Măcar dacă ar primi vreo 4-5 sute de lei. Nu mai este un secret pentru nimeni că absolut toți cei care participă la protestele anti-guvernamentale și prorusești sub comanda lui Șor sunt transportați gratuit și sunt plătiți, din banii lui Șor, adică din banii furați de el tot de la moldoveni, și din bani rusești.

În cazul acestor participanți, nu trebuie să umblăm cu menajamente – sunt rusofoni inamici ai Statului Republica Moldova, sunt moldoveni abrutizați, imorali și decăzuți total, precum și complici conștienți și de acord cu marile furturi naționale ale banditului fugar, bucuroși doar că le dă și lor de un rachiu.

În contrapondere, manifestanții de Duminică 21 Mai au oferit o altă față a Republicii Moldova. Pe rețelele sociale și diferite filmări, am văzut chipuri și personalități care m-au surprins într-un mod extrem de plăcut, entuziasmant chiar. Fără a-i nominaliza, am văzut printre participanții de la manifestația din 21 Mai cunoștințe și prieteni fără nici o legătură cu politica, fără să fie membri ai PAS, reputați specialiști în domeniile lor de activitate și oameni responsabili social. Cu unii am și vorbit ulterior. Ei nu au fost acolo motivați politic, ci sătui de situația din Țară influențată nefast de ruși și rusofonii moldoveni, de mafiotizarea și prostituarea unei părți considerabile a electoratului. Ei au venit în Piață pentru că-și doresc o Țară ieșită de sub influența criminală rusească. Ei își doresc o Țară care să se integreze definitiv civilizației, democrației și prosperității din cadrul Uniunii Europene.

Închei această lungă dar necesară paranteză, asigurîndu-vă că rușii și Șor au intrat într-o panică teribilă tocmai din pricina calității colective a participanților la manifestația din 21 Mai. Să reținem că la acest eveniment au participat oameni de toate vîrstele, inclusiv bătrîni cu pensii asemănătoare cu cele ale bicisnicilor vîrstnici care se vînd lui Șor pentru 4-5 sute de lei pentru o zi de proteste.

Ei bine, rușii și Șor se tem de existența unui astfel de electorat. Ei au nevoie ca toți moldovenii să fie abrutizați, ignoranți, permanent îngenuncheați în fața rușilor și mulțumiți să li se arunce cîțiva bani amărîți din care să-și cumpere rachiu ca să se îmbete și să-și înece nimicnicia și nepăsare față de viitorul Țării lor și cel al copiilor și nepoților lor.

Adunarea Națională ”Moldova Europeană” a fost, este și va fi o provocare teribilă, pe termen lung. Nu există îndoială că Republica Moldova se poate bizui de un sprijin fără precedent din partea Occidentului civilizat împotriva inamicului ei de moarte Rusia. Provocare despre care vorbesc este inamicul intern aliat al Rusiei, iar aici mă refer la regiunile cucerite, electoral și democratic, de către Rusia – Bălți, Orhei și Găgăuzia (despre Transnistria nu vorbim pînă cînd Rusia va fi înfrîntă de Ucraina!) –, la partidele politice pro-rusești –  Șor, PSRM, PSRM și altele mai mici –, Mitropolia Moldovei, în general, centrele rusești, agenții infiltrați în structurile Statului etc.

În tot acest context, se impun cîteva întrebări cărora, faptic, nu noi trebuie să le răspundem:

Cum vor reușii actualii guvernanți să anihileze inamicii interni pomeniți mai devreme?

Există o strategie națională sau vreun proiect bine gîndit prin care calitatea și electorală a participanților la Adunarea Națională ”Moldova Europeană” să se extindă numeric, majoritar, la nivelul întregii Țări?

Fiind vorba despre interes național major, existînd susținere externă masivă și libertate absolută de aplicare a prevederilor constituționale și a legilor ”la sînge”, cum vor fi ”(re)cucerite european” regiunile Găgăuzia, Bălți și Orhei?

Integrarea deplină în UE este un proces care, statistic vorbind, depășește ciclul electoral al actualei guvernări, dar și al celei care-i va urma. Potrivit sondajelor actuale, PAS nu este credita cu șansele obținerii unei majorități confortabile, atîta timp cît există concurența electorală a Partidului Șor, a BECS și a altor formațiuni politice pro-rusești parazitar-sabotoare. Chiar și scos în afara legii, Partidul Șor invizibil va fi un pericol. În aceste condiții, cum va reuși PAS să domine Republica Moldova sub steag european pînă cel puțin în 2030? Strategii electorală de mare anvergură sunt, altele decît mobilizare diasporei, dar nu e treaba funcției noastre modeste de gazetari să ne pronunțăm!

O ultimă întrebare cu caracter permanent: De ce SIS nu poate sau nu vrea să-i blocheze total accesul lui Șor către moldoveni prin intermediul rețelelor de socializare? În cazul lui Iurie Roșca de ce s-a putut?

În final, să nu uităm nici cazul posturilor Tv cărora doar li s-a retras doar licența de transmisie, dar nu li s-a interzis și activitatea, ele activînd astfel extrem de eficient în internet, poate chiar și cu o mai mare audiență decît înainte!