PDM: R. MOLDOVA ARE NEVOIE DE UN PLAN ANTICRIZA

PDM nu privește anticipatele ca un scop în sine, iar principala întrebare rămîne ce se va întîmpla în țară, cine pregătește țara pentru alegeri anticipate și cine gestionează criza. Declarația a fost făcută de președintele democrat Pavel Filip la finele consultărilor cu Președintele R. Moldova, Maia Sandu.

La consultările cu șeful statului au participat Dumitru Diacov, Pavel Filip și Alexandru Jizdan. Discuțiile au început la 15.00 și au durat aproape o oră. Ulterior Pavel Filip a opinat că “R. Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate, luînd în considerație toate lucrurile care s-au întîmplat în acest Parlament”.

„Noi nu privim alegerile parlamentare anticipate ca un scop în sine. Întrebarea de bază este ce se întîmplă în toată această perioadă în Republica Moldova? Cine gestionează criza pandemică? Cine gestionează criza economică? Cine pregătește țara pentru alegeri parlamentare libere și corecte? Răspunsurile la aceste întrebări reprezintă prioritatea numărul unu, iar apoi vorbim despre alegerile parlamentare anticipate”, a spus Filip.

El a adăugat că formațiunea pe care o conduce are mulți profesioniști și au anunțat președintele că se oferă cu toată deschiderea, în caz de necesitate, să-și ofere aportul în gestionarea crizei.

În dimineața zilei de luni, 28 decembrie, șeful statului a anunțat că va avea consultări cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. Pînă la această oră, Maia Sandu, a avut consultări cu fracțiunea PSRM, PAS, deputații din Platforma Da, PDM și Partidul Șor.

Sursa: Moldpres