PCRM NU VA CREA COALIŢIE CU VREUN PARTID CARE A ACCES ÎN PARLAMENT

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) Vladimir Voronin a declarat pe 2 decembrie că formaţiunea pe care o conduce nu intenţionează să facă coaliţie cu vreun partid care a acces în Parlament în urma alegerilor din 30 noiembrie curent.

“Încă nu am analizat posibilitatea creării unei coaliţii, dar evaluînd practica noastră anterioară, nu cred că este posibil aşa ceva. Nu putem să ne unim cu cei care şi-au bătut joc de ţară timp de cinci ani. E greu de găsit limbaj comun”, a afirmat Voronin. Acesta a adăugat că nu vede rostul unei alianţe nici cu socialiştii şi că PCRM “este pregătit să treacă în opoziţie”.

Liderul PCRM a specificat că nu aşteaptă “nimic bun” după alegeri şi că în zilele următoare va avea loc plenara Comitetului Central al PCRM în cadrul căreia “va fi luată decizia de a începe pregătirile pentru noile alegeri parlamentare”. Voronin a mai spus că PCRM va contesta la Curtea Constituţională cîteva decizii ale Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit lui Voronin, alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent au părut a fi “un referendum privind vectorul de dezvoltare al ţării noastre”.

Sursa: Moldpres