Pamflet duminical. Escrocul infatigabil

Paulan Fili-Pok, Guzganul întronat premier în toiul Nopții, nu se mai ostoiește criticînd în Dreapta și în Stînga că nu-i O.K. și harașo în țară. Uită că-i negru de păcate capitale. Și, tupeu de gopnik, umblă nearestat. Îl atacă pe Dodon ca oamenii să uite că liderul socialist l-a cooptat în 2019 la guvernare, practic scăpîndu-l de pușcărie pentru participarea la tentativa de lovitură de stat din același an. Nerecunoștință de țopîrlan parvenit!

Guzganul Întunericului are deja o listă cu  ingratitudini ticăloase și criminale, cît un buletin de vot, cu 54 de partide. Amintiți-vă doar un singur exemplu! Cum l-a trădat într-un mod cît se poare de mîrlănesc pe Vlad Plahotniuc, căruia îi datorează mult, dacă nu chiar totul pentru lansarea în politica mare.

Dar pentru averile dobîndite în timp record? Centrul comercial din preajma Casei Presei este deja gata și e al lui Fili-pok. Acest Fili-pok a beneficiat de generozitatea mafiotică a lui Plahotniuc încă de pe timpurile cînd Cap de Cauciuc îl ataca în presă pe Vasile Tarlev. Fili-Puță este toloacă călcată de măgari în comparație cu Plahotniuc, care-i  un adevărat prinț al nobleței în această ordine de idei. 

De ce este atît de neobosit escrocul? Păi nu vrea la pușcărie și, totodată, cum altfel să-și scape averile?! De aceea și umblă cu delațiuni și lingușeli pe la  ambasadorii străini. Linge pantofii cu zel de slugă la osmanlîi. Nici usturoi n-a mîncat și nici gura nu-i pute...

Acum, o parte femeiască, pre nume Electra (care în conștiința de serv al lui Fili-pok i-a luat locul lui Plahotnoiuc), îl stimulează să citească din marii autori ai existențialismului despre eriniile-muscă. În tinerețe, a trecut și ea prin paturile existențialiștilor. Face asta pentru a-l imuniza împotriva remușcărilor pe Cap de Cauciuc... Ca să rămînă nesimțit măcar pînă intră la pîrnaie. Căci fără el i se duc și ei afacerile de Rîpă cu Scări... Electra: Ia-mă în brațe, iubitul meu, și strînge-mă din răsputeri! Mă iubești?   

Orangutan PuȚÎCU, istoric, publicist  și pugilist