Organizatorii Jocurilor Olimpice din Japonia vor sa previna o anulare a purtarii tortei olimpice in Osaka

Organizatorii Jocurilor Olimpice din Japonia vor să prevină o anulare a purtării torţei olimpice în metropola Osaka din cauza creşterii numărului de infecţii cu coronavirus, relatează dpa, potrivit agerpres. ”În prezent discutăm cu autorităţile locale despre cum şi în ce fel putem purta torţa acolo”, a declarat Seiko Hashimoto, preşedintele comitetului organizator din Tokyo. ”Lucrurile se pot schimba rapid. Trebuie să fim flexibili şi să ne schimbăm după evenimente în consecinţă”, a adăugat Hashimoto.

În prezent, există măsuri mai stricte împotriva coronavirusului în provincia Osaka. ”Predarea torţei se desfăşoară cu atenţie avînd în vedere evoluţiile COVID-19”, a explicat Hashimoto în timp ce comitetul de organizare continuă discuţiile cu oficiali din Osaka.

Hirofumi Yoshimura, guvernatorul prefecturii Osaka, s-a pronunţat împotriva predării torţei Jocurilor Olimpice în Osaka. Ceremonia de predare a început pe 25 Martie şi este programată să se încheie la deschiderea Jocurilor Olimpice, pe 23 Iulie.

Primarul din Osaka, Ichiro Matsui, a susţinut, de asemenea, anularea traseului de predare a ştafetei. Declaraţiile făcute de premierul Yoshihide Suga au alimentat suspiciunea că predarea ştafetei prin Osaka ar putea fi oprită.

Recent, Guvernul japonez a ridicat starea de urgenţă după mai bine de două luni.

În alte părţi, preocupările privind un patrulea val de infecţii în ţară sunt, de asemenea, în creştere. Mulţi japonezi se tem că coronavirusul se va răspîndi odată cu purtarea torţei olimpice şi a Jocurilor olimpice de Vară.

Atît Jocurile Olimpice de la Tokyo cît şi purtarea torţei fuseseră planificate să aibă loc anul trecut, dar au fost amînate pînă în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.