Orasele lumii cu cei mai multi hoti de buzunare. Nu, nu sunt Bucuresti sau Chisinau!

TripAdvisor a realizat o listă cu 10 oraşe în care pot fi întîlniţi cei mai mulţi hoţi de buzunare. Barcelona s-a plasat pe locul întîi.

Cînd călătoresc, turiştii trebuie să ţină cont de hoţii de buzunare. Conform „TripAdvisor”, există 10 oraşe ale lumii în care aceştia acţionează agresiv. Pe primul loc în acest top este Barcelona. ​Las Ramblas, renumita stradă pietonală şi atracţie turistică populară, este o zonă de risc, de aceea turiştii care ajung în acest oraş din Catalonia ar trebui să o evite sau să fie foarte atenţi cînd trec pe acolo, potrivit „The Independent”.  

Capitala Madrid este al doilea oraş spaniol de pe listă. Este o metropolă aglomerată, în care turiştii pot întîlni mulţi hoţi. Fleamarketul El Rastro şi Metro sunt citate ca fiind unele dintre cele mai riscante locuri cînd vine vorba de hoţii de buzunare, dar muzeele sunt, de asemenea, locuri în care se pot fura bunurile turiştilor.  

Din Italia, Roma şi Florenţa sunt pe listă. Plină de repere istorice şi puncte de interes cultural, Roma atrage în fiecare an milioane de turişti. Din păcate, mulţimile care se fotografiază în faţa Coloseumului fac indirect o invitaţie hoţilor de buzunare care profită de neatenţia lor pentru a le lua telefoane, camere şi portofele. Acelaşi lucru se întîmplă şi în Florenţa.  

În Republica Cehă, străzile înguste şi pietruite ale Pragăi, străbătute de turişti în fiecare an, sunt zone în care hoţii fură cel mai mult.  

Capitala Franţei, Parisul, este pe listă, de asemenea. Mulţimile uriaşe care se adună lîngă Turnul Eiffel, Luvru şi Metrou, uşurează „munca” hoţilor de buzunare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie atenţi la lucrurile lor atunci cînd se află în zonele aglomerate.  

În Argentina, în Buenos Aires, hoţii de buzunare sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” încearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.  

Din Grecia, Atena este plină de monumente şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puţină securitate în cele mai aglomerate locuri ale oraşului.  

În fine, în Hanoi, Vietnam: cartierul vechi al Capitalei este plin de monumente istorice şi arhitectură fascinantă, unde hoţii pot fi întîlniţi la tot pasul, buzunărind turiştii.